Här kommer vi inom kort presentera alltifrån boktips, podd-tips, artiklar, filmer och annat som vi tror kan vara av intresse för både våra läsare, samarbetspartners och medlemmar. Har du ett tips redan nu är du välkommen att dela det med oss nedan.

Våra första tips är kanske givna men ändå en bra början. Första boktipset är förre Folkpartiledaren, Bengt Westerberg, som skrivit en bok ganska nyligen och efterlyst ett socialliberal parti i riksdagen. Bengt Westerberg ses som den siste socialliberala partiledare i Sverige inom partiet som numera heter Liberalerna. Samtliga efterföljande ar valt att gå åt en mer kravliberal politik och nu även sitta i en regering som styrs av ett nationalkonservativt parti, långt bort från socialliberalismen. En av Folkpartiets största ledare, efter Bertil Ohlin, hade till och med svårt att rösta på ”sitt” parti, som han anser lämnat socialliberala värderingar och istället sålt sin själ till populismen och nationalismen.

Vårt podd-tips vänder sig till Det Politiska Spelet, som finns på Sveriges Radio. Där finns även andra intressanta poddar som handlar om politik och ger en bra grundförståelse kring varför den internationella politiken ser ut som den gör och dessa tar även upp dagsaktuella politiska trender. Dessa poddar är; USA-podden, Europapodden, Kinapodden, Rysslandspodden och Vetenskapsradion Klotet. Vi kommer framöver gå in på att tipsa mer exakt vilka avsnitt som är extra intressanta. Fram till dess hittar du poddarna lättast på sverigesradio.se eller appen SR play.

Skicka dina tips till oss: