2 minuter 1 år

Det krisar rejält i regeringen och framför allt i de små partierna, KD och L. Turbulensen beror på att dels partiledarna och deras närmaste ministrar eller EU-parlamentariker har gjort bort sig så ofta och så mycket på bara ett halvår att deras opinionssiffror ligger i botten i alla förtroendemätningar. Det hjälper inte heller när partiledarna försöker skoja till det eller försöka framstå som vanligt folk när alla vet att de lyfter miljonlöner och är allt annat än folkliga.

Och som om det inte vore nog så har statsminister, Ulf Kristersson, aldrig varit så tyst och frånvarande som när SDs toppolitiker får hålla på och sätta agendan för Sverige både i landets ledande tidningar och nyhetsprogram, som på sociala medier och debattprogram i Public Service. Siffrorna dalar därför även för statsministern och de moderata ministrarna i regeringen, som inte får åtnjuta någon vidare behaglig position när landet är inne i en rekordsvag period och invånarna börjar knorra, trots att landets största parti, som också är oppositionspartiet, är precis knäpptyst och inte vågar eller vill säga något.

Dessutom sviker regeringen invånarna eftersom de låter ett parti som bara har 20 procent av landets röster styra hela Sverige och dess befolkning och tvinga fram inhuman politik med värre och värre krav, trots att dessa klart och tydligt bryter mot mänskliga rättigheter och demokratiska processer.

Frågan är när regeringen ska vakna, och kanske ännu viktigare, när ska folket vakna och säga ifrån?

Lämna ett svar