12 maj, 2023

AI-utbildning för demokratisk förändring

Vill du lära dig om artificiell intelligens på ett sätt som gynnar både demokratin och individens frihet? Då har du chansen nu! Politiskt Skifte presenterar i samarbete med BILJON – experter på utbildning inom AI – en kurs som tar dig med på en resa genom AI-världen och visar hur teknologin kan användas för att skapa en bättre värld.

Under kursen kommer du få möjlighet att lära dig om AI på ett enkelt och förståeligt sätt, utan att behöva vara en teknikexpert. Du kommer också att få insikt i hur AI kan användas för att öka individens frihet och stärka demokratin. Vi tror att det är viktigt att sprida kunskap om AI till så många som möjligt för att minska risken för att teknologin missbrukas av regimer eller militärer.

Kursen kommer att hållas av experter inom området, och du kommer att få tillgång till den senaste forskningen och utvecklingen inom AI. Så om du vill vara med och forma framtiden, och samtidigt få utbildning i ett av de hetaste ämnena idag, är denna kurs något för dig.

Under en begränsad tid erbjuder Politiskt Skifte denna kurs till ett rabatterat pris på endast 289 kronor per person. Detta är ett tillfälle du inte vill missa att lära dig mer om AI och hur det kan användas för att främja demokrati och individens frihet. Med hjälp av experter från BILJON kommer du få en omfattande utbildning som ger dig verktygen för att förstå och använda AI på ett ansvarsfullt sätt.

Genom att ta denna kurs kommer du få en ökad förståelse för hur AI kan användas för att lösa globala problem som svält, sjukdomar och miljöförstöring. Du kommer också lära dig om de senaste teknologierna inom AI och hur de kan appliceras på olika områden som utbildning, hälsa och säkerhet.

Anmäl dig nu och ta chansen att bli en del av den framtid som AI håller på att skapa. Kursen är öppen för alla och är särskilt riktad till studenter, forskare, politiker och ledare inom näringslivet. Vi ser fram emot att träffa dig på kursen och tillsammans göra världen till en bättre plats med hjälp av AI.


På Politiskt Skifte erbjuder vi dig utbildning om politik, politiskt spel, retorik, samhällsengagemang, teknisk utveckling och socialliberalism. Det är exempelvis inte självklart för att vad socialliberalism är, eller ens att alla kan bli socialliberaler. Därför samarbetar vi mycket med partiet Socialliberalerna och det Socialliberala Rådet.

Mycket händer på den tekniska fronten och på bara ett halvår har AI blivit i ropet och där många anser att AI kan lösa många problem medan andra är livrädda för vad som händer i framtiden när datorerna tar över. Men det finns även tekniska innovationer som exempelvis kan lösa energikrisen. Då gäller det att hålla sig uppdaterad och se möjligheterna.

Retorik- och politik-momenten i utbildningen genomförs av tidigare universitetslärare i retorik och pedagogik. Här ingår mycket litteratur som tar upp retorikens konster från de gamla grekernas och romarnas tid fram till dagens populism och påverkanskampanjer på sociala medier.

Utbildningarna sker dels regelbundet med flera deltagare men även på individuell nivå, beroende på behovet. Varmt välkommen att anmäla ditt intresse.

PS-teamet